האם הקב"ה עוזר גם בדברים שלא כל כך מותרים על פי ההלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/06/19 07:40 יד בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני אפתח בדוגמא שתעבור לשאלה

לפעמים אני מתפללת שהילד החמוד מהסניף ישלח לי הודעה

ואז זה קורה הוא שואל אותי לשלומי

עכשיו אני כל כך שמחה ורוצה להודות לקב״ה אבל האם אני יכולה להודות לקב״ה משו שאסור מההלכה

כי הרי אסור להרבות שיחה עם נשים(כי זה שיחה ידידותית)

האם הוא עוזר לי בדברים שגם לא ככ רצויים בהלכה?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה המעניינת.

אנחנו לא יודעים את דרכי העזרה של הקב"ה.

יש לנו מקורות לא מעטים על כך שהקב"ה לא תמיד עוזר לעושי מצווה, וגם לא תמיד לא עזור לעוברי עבירה. ההלכה אומרת, לדוגמה, כי אפילו בשנת שמיטה במקום בו אסור לחרוש ולזרוע - עושים תעניות גשמים, כדי שירד גשם, ואחד הנימוקים המופיעים לכך היא "מפני עוברי עבירה".

ברם, אנחנו צריכים להתפלל על דברים טובים, ולא להתפלל על דברים שאינם נכונים (אני לא נכנס לשאלה הספציפית הזו).

אך אם אירע לנו שמשהו טוב התרחש, גם אם הוא לא היה נכון, אנחנו מודים לקב"ה שזה קרה, ובד בבד מתפללים כי הדברים הטובים שיבואו עלינו בעתיד יהיו מותרים על פי ההלכה.

כל טוב ויישר כוח