האם היהודי מצווה לעבוד כמו הגויים או רק ללמוד תורה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/19 19:59 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

אני חזרתי בתשובה לפני כ-7 שנים ואני סטודנט למדעי המחשב ששואף להיות יזם היי טק.

קראתי שתפקידו של היהודי זה ללמוד תורה, ובתורה כתוב בבראשית פרק א שאלוהים שם את האדם בעולם כדי לעבוד ולשמור את הארץ, אז אני מבולבל, מה תפקידו של היהודי האם גם ללמוד תורה ובעיקר לעבוד משרה מלאה?

אם אני עובד ולומד ולומד תורה רק בשבתות אני מקוום את תפקידו של היהודי?

אשמח לתשובה מפורטת,

בברכה.

תשובה

שלום וברכה

ישנו כלל ששאלת חכם חצי תשובה, ואתה אכן מקיים את הכלל הזה.

ואכן, ריבונו של עולם ציווה עלינו ללמוד תורה, והוא גם ציווה עלינו לפעול בעולם שהוא ברא ״אשר ברא אלוהים לעשות״.

ועל כן, אנחנו גם פועלים בעולם כפי שכל בני האדם האחרים פועלים בעולם, וגם מפתחים את הצד המיוחד שבנו, והוא תלמוד תורה שניתנה לעם ישראל.

וכל אחד צריך ליצור את היחס המתאים לעולמו בין שתי המשימות האלה, ולפעול בשני העולמות האלה.

כל טוב ושנה טובה