דעה לגבי הסרטון של הרבנית שולמית מלמד מדברת על מעמד האישה ופמיניזם.

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/01/20 09:43 ו בטבת התשפ

שאלה

יש לי מטלה מבית הספר בנושא מעמד האישה ביהדות, במטלה זו אני צריך דעת רב על הסרטון:"שולמית מלמד מדברת על מעמד האישה ופמיניזם" מתוך סדרת סרטוני "לדעת ולהאמין"

תודה מראש????

תשובה

שלום

אני מבין שכוונת שאלתך היא על הנקודה המרכזית שעליה הרבנית מלמד מדברת - שזו טעות לצעוד לכיוון של טשטוש התפקידים הייחודיים של האיש והאישה.

מצד אחד, חז"ל אמרו שהשווה הכתוב אישה לאיש בכמה תחומים, וברור שבהרבה דברים הם שווים, אבל מצד שני, ברור לכל בר דעת שיש הבדלים באופי ובנטיות הנפשיות, וממילא זה גם מתבטא בחיובים שונים (מצוות עשה שהזמן גרמא, חיוב לימוד תורה ועוד).

ולכן זה בהחלט מבורך לחזק את העמידה על שמירת הייחודיות של הגברים והנשים אל מול המגמות שנושבות עלינו בעצמה מכיוון התרבות המערבית, שמבקשות לטשטש את ההבדלים ואת התפקידים השונים, ופוגעות בכולנו.

כל טוב