דירה להשכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/19 01:48 כו בתמוז התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בשנה האחרונה שכרנו דירה ובדירה היו בעיות של עובש, רטיבות ועוד. בעל הבית לא היה קשוב והתעמר בנו.

שאלתי היא - מגיעים אלינו אנשים כדי לראות את הדירה האם עלינו להגיד להם את הדברים? או שזה נכלל בלשון הרע.

העניין הוא שאני עצמי כעסתי על הזוג הקודם שלא שיתף אותי במידע הזה. ואני לא רוצה שיקפידו עלי ולהיכשל בנושא "מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך".

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

את חייבת לומר רק את האמת והמציאות כפי שהיא, ללא תוספות וכעסים שיש לך על בעל הבית, אבל את האמת אסור להסתיר מכיוון שאת מכשילה את השוכר החדש ואדרבא את מקיימת מצוות אבדה כלפי השוכרים החדשים. יש לשים לב שאם אין לבעיות אלו השפעה עתידית אין לגלות עליהם.

בברכת התורה והארץ

יהודה להוי עמיחי

מכון התורה והארץ