דיני מעשר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/19 01:46 כו בתמוז התשעט

שאלה

היי לכם :)

יש לי שאלות הנוגעות לתרומות.

1. האם התנדבות יכולה להיחשב כמעשר? כוונתי היא, האם אפשר להתייחס לשעות שבהן אני מתנדבת ולא עובדת כתרומה כספית, שתיחשב לי כמעשר (או לחלק ממנו)?

2. האם תרומה לעמותה שלא בהכרח מטרתה לעזור לאנשים בדברים כמו מזון (לדוגמא, תנועה פוליטית שתומכת בערכי ארץ ישראל) יכולה גם להיחשב כמעשר?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אם אפשר לגבות כסף על שעות אלו א"כ אפשר להגדיר זאת כמעשר לפי חישוב. (אם שעת פעילות היא 50 ש"ח).

2. זה מה שמוגדר כצרכי רבים. אמנם העיקר הוא לעניים אבל אפשר גם לצרכי רבים. בכו"א לא הכל לצרכי רבים אלא חלק קטן.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ