דחיית חתונה בצל הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/05/20 10:58 ז באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובן זוגי אמורים להתחתן ב י״ג בסיוון (5.6.20)

הורי נמצאים בשליחות בחו״ל והיו אמורים לחזור לארץ בזמן לחתונה אולם בגלל הקורונה הם לא רשאים לצאת מהמדינה בה הם חיים עד אמצע יולי.

מכאן, אני ובן זוגי החלטנו לדחות לט״ו באב (5.8.20) שאם להיות כנים זה היה התאריך הראשון בו רציתי להתחתן (זהו תאריך הנישואים של הורי) אולם בזמנו בן זוגי אמר שזה רחוק מידי (התארסנו בפברואר 2019, אך אני התעקשתי שנמתין לקיץ 2020 כשהורי יחזרו לארץ לצמיתות). אז הגענו לפשרה להתחתן בתחילת חודש יוני.

למרות שברור לי שאני לא רוצה לעשות חופה (אפילו מצומצמת) מבלי שהורי נוכחים, אני לא מצליחה להשתחרר מהרעיון שעל פי ההלכה לא דוחים חתונה /שמחה לא משנה מה. יתרה מזאת, סביו של בן זוגי נפטר - עוד בתחילת תקופת הקורונה- וכשזה קרה הסכמנו שלא דוחים את החתונה. אבל עכשיו, הסיפור עם הורי.. אני מאוד מבולבלת ואינני יודעת מה לעשות.(ראוי לציין כי בן זוגי מאוד כועס עליי כיצד אני יכולה לחשוב להתחתן ללא הורי) אני מפחדת מ״המזל הרע״.

אני אשמח לשמוע את דעתך בנדון.

תודה רבה ובברכה,

קארין

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתשרה שמחה גדולה במעונכם.

אין זה נכון כי מבחינה הלכתית לא דוחים חתונה. אין הלכה כזו.

כמובן שנקודת המוצא היא לקיים חתונה בזמנה, אבל הכל תלוי בנסיבות. להתחתן בלי שההורים שלך נמצאים זה מעשה קיצוני מאוד, שיש לעשות אותו רק במצבי קיצון שבקיצוניים.

ובעיקר אם שניכם מסכימים על כך.

זהו לא "מזל רע".

זהו מעשה טוב מאוד, וכך ראוי שיהיה.

ובעזרת השם, תהיה שמחה גדולה.

כל טוב ושבת שלום