גניבת חשמל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/08/19 23:27 כו באב התשעט

שאלה

בס"ד

לאחר מחלוקת גדולה עם כמה אנשים על העניין של: האם מותר לגנוב חשמל מהמדינה – אמרו לי שרבנים פסקו שמותר לגנוב מהמדינה. ואמרו לי שלא מפרסמים את זה כדי לא לעורר תגובות מתוך המדינה אבל שככה יש שעושים את זה בשקט ואין עם זה שום בעיה. אני לא האמנתי ולכן שואלת. האם יש דבר כזה? ואם כן, אפשר בבקשה לקבל מקור?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

איסור מוחלט לגנוב חשמל מהמדינה. אנו מכריעים להלכה שיש דינא דמלכותא דינא גם בארץ ישראל, ובודאי בדברים שהם מינהליים (לא קשורים למלכות). אפשר לראות באריכות באנצקלופדיה תלמודי בערך דינא דמלכותא דינא'. על כן כמו שאסור לגנוב אדם מחברו כן אסור לגנוב מהמדינה, גם מיסים וגם ציוד. יש אנשים שיכולים לטהר את השרץ בק"נ טעמים. אבל זה שרץ.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ