גניבה מגוי כאשר אינו יודע שמדובר בישראל

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/12/19 22:11 ט בכסלו התשפ

שאלה

האם מותר לי לגנוב מגוי כאשר אינו יודע שאני יהודי?

ואם לא אז האם דרכים אחרות של הונאה מותרות (הרי ידוע שמותר להלוות בריבית לגוי)?

תשובה

לשואל היקר שלום רב.

הלוואה בריבית לגוי מותרת, משום שהכל נעשה בהסכמה.

גניבה או הונאה מכל צורה שהיא אסורה בהחלט.

כותב על כך ר' משה רבקש, בעל 'באר הגולה', מגדולי פרשני השו"ע:

"ואני כותב זאת לדורות, שראיתי רבים גדלו והעשירו מן טעות שהטעו העכו"ם, ולא הצליחו, וירדו נכסיהם לטמיון, ולא הניחו אחריהם ברכה, וכמ"ש בספר חסידים סימן תתרע"ד. (ולעומת זאת) רבים אשר קדשו ה' והחזירו טעויות העכו"ם בדבר חשוב, גדלו והעשירו, והצליחו והניחו יתרם לעולליהם".

בהצלחה רבה.

טוביה