גירושין פרטיים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/11/19 15:27 כג בחשון התשפ

שאלה

אני רוצה להתגרש מבעלי לפי ההלכה אבל לא להתגרש בבית הדין לא אכפת לי שנשאר נשואים בעיניי המדינה אפילו עדיף לשנינו אך כדי שלא נעבור חטא של בגידה בפני בורא עולם אני רוצה שנתגרש בבית איך עושים את הטקס מה צריך לעשות? תודה רבה מחכה לתשובה

תשובה

שלום

יש להתגרש רק דרך הרבנות הראשית, משום שעובדת היותכם גרושים רשמית תמנע קול ממזרות של הילדים הבאים, וגם משום שאינכם יכולים להתגרש כראוי בלי ליווי מדוקדק של בית הדין שיסביר בדיוק מהו גט, כיצד נכתב, כיצד ניתן וכו'.

לאחר הגירושין בבי"ד של הרה"ר, יש הנותנים גט נוסף בבי"ד פרטי, אך לא במקום ביה"ד הרבני הממלכתי.

יש החושבים שיתגרשו בצורה פרטית כדי להמנע מתשלום מיסים מסויימים המושתים על בני זוג נפרדים, אך יש בזה גם הבעיות הנ"ל, וגם גזל מהמדינה ואונאה.

כל טוב