גילוי מצבה בצל מחלת הקורונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 21/04/20 18:21 כז בניסן התשפ

שאלה

אבי נפטר לפני כחודש בערך בתקופה קשה שרק מנין ליוותה אותו לקבורה וכמו כן בתום השיבעה לכיוונו את קברו קומץ קטן של בני משפחה ועכשיו הגענו לחודש של גילוי מצבה יש איסור התקהלות ואני לא יודעת מה אפשר ומה מותר לעשות מהן התקנות ואיך ניתן לעשות זאת אשמח לקבל תשובה מהירה כי מחר זה התאריך שעלנו לעלות לקברו של אבי ז״ל לגילוי המצבה

תשובה

שלום וברכה,

גם בעליה לגילוי מצבה, חובה לפעול רק על פי הוראות משרד הבריאות.

בכל מקרה, אפשר להסתפק שיהיו שם רק עשרה אנשים, על מנת שיוכלו לומר עליו קדיש.

בכל אופן, אין צורך להסתכן בכך אלא להפך, עדיף לך לשמור עלייך ועל משפחתך.

מן השמיים תנוחמו

בשורות טובות