גילוח זקן אבל בזמן קורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/04/20 18:50 ד באייר התשפ

שאלה

שלום רב,

אבי נפטר וכעת אני ב 30.

הבנתי שזקן פוגע באטימות מסכת הפנים והסיכוי להדבק בקורונה עולה.

רציתי לדעת האם ניתן אישור להתגלח בשל כך במהלך ה 30 יום לאבל?

בברכה,

יניב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מעולם מנהל הבריאות לא הוציא הנחיה כזו לאנשים רגילים, ואין הזקן מפריע כלל לגבי אנשים רגילים. (רופאים מיוחדים המטפלים בחולי קורנה מאומתים הומלץ להם להתגלח). אבל אנשים רגילים מחשש שמא ידבקו אינם מגלחים זקנים, ואדרבא המסכה מגינה שלא להדבק והעיקר הוא האף והפה שלא יהיו גלויים. על כן אין מקום להקל בכך. אמנם אם חלילה המצב יחמיר ותצא הנחיה ממשרד הבריאות שיש לגלח זקנים, בודאי שישמעו להוראות הדרג המקצועי.

המקום ינחם אותך באבלך ולא תוסיפו לדאבה.

חג עצמאות שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ