גיהנום יש או לא?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:03 כ באייר התשפ

שאלה

שלום

יודעת ששאלות כאלו נשאלות הרבה,

ואוסיף את שאלתי למאגר;)

ברצינות.

אני שומעת וקוראת הרבה דעות על העולם הזה והעולם הבא.

יש כמה דעות ואין דעה אחת (70 פנים לתורה?)

הדעות העיקריות הן:

הגיהנום הוא בעולם הזה (שכר ועונש)

הגינהום הוא בעולם הבא (כף הקלע וכו)

מה הרב חושב?

אני יודעת שאומרים לא להתעסק עם זה ולחיות,

אבל זה מאד ירגיע אותי לשמוע ולדעת. על מנת שבעז"ה אתקדם מהתשובה הזאת.

ואני גם יודעת שכל המטרה של הגיהנום זה לזכך אותנו..

אם היו שואלים אותי עדיף לעבור את זה כאן (לא?)

התיאורים של כף הקלע ודברים נוספים שאין לנו הבנה בהם,

לא תורמים לשלווה.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אנו מאמינים באמונה שלמה, כאחד מעיקרי האמונה, כי לאחר מותו של האדם רוחו שבה אל הא-לוהים אשר נתנה, ושם היא עומדת לדין על חייו.

ברם, כל מה שמעבר לזה – מה קורה שם באמת ? מה טיבו של גן עדן ? מה טיבו של גהינום וכדו' – אין לנו שום מושג.

הר"ם שלנו היה נוהג לומר כי גן עדן וגיהינום נראים בדיוק אותו הדבר: בשניהם יש סטנדר עם גמרא עליו בלבד. לאוהבי תורה – זה גן עדן; לרחוקים ממנה – זה גיהינום...

אני אוהב את דברי הר"ם. לא בגלל שהוא מתאר באמת את מה שמתחולל שם. את בשל העובדה שהדבר מדגיש בעיקר את העובדה שאין לנו מושג כלשהו על המתחולל שם, אבל יש לנו אמונה עמוקה מאוד שהדבר בעיקר תלוי בעבודה הרוחנית, המוסרית והתורנית שלנו בעולם הזה.

ולכן, תשומת הלב שלנו ניתנת להתקדמות כאן, וכשנגיע לשם – נראה את הדברים. ואנו לא חיים בפחד, אלא ברצון ובתשוקה ובהתקדמות מתמדת.

כל טוב ושמחה