גזל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/20 22:40 כז בניסן התשפ

שאלה

ערב טוב כבוד הרב.אם אני מבקש מחבר שיחתים לי בעבודה כרטיס יציאה חצי שעה אחרי הזמן שלי ושכבר יצאתי הביתה זה נחשב גזל? אני שואל את זה כי אז שעבדתי במקום העבודה המעסיק שלנו היה מוריד לנו 45 דק מההפסקה שלנו שזה גם סוג של גזל ולפעמים היה מוריד שעות. השאלה אם זה מותר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הנושא עם ההפסקות, האם אתה יודע כמה זמן מגיע לך, אולי הוא צודק, ואי אפשר להוריד 45 דקות אם כל ההפסקה ביום עבודה היא רק 30 דקות. כך שהנושא לא מוסבר טוב. כדי שאדם יעשה דין לעצמו זה צריך להיות ודאי ולא מסופק, וג"כ רק באותו החוב ולא סתם חוב צדדי.

לכן אסור להוסיף עוד חצי שעה בכל יום עבודה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ