גזל - חתימת אישור על דבר שלא התרחש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/05/20 08:04 כ באייר התשפ

שאלה

אני יש לי שעות סיעוד מביטוח לאומי 15 שעות בשבוע הביאו לי אדם נחמד מאלעד בהתחלת החודש רצה שאני אחתום על הכרטיס עבודה שלו חתמתי איפוא שאמר ראיתי מה קרה שאלתי אותו אבל איפוא שחתמתי עוד לא עבדת אמר לי לא משנה מאחר ואני הרגשתי שותף שאלתי את הרב שלי והוא אמר שזה גזל חמור אני שואל אותך איך אני מתפטר מזה אני לא רוצה שיראה אותי כועס תודה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על מעשיך ועל דברי הרב שלך.

אתה לא צריך לכעוס.

וגם לא צריך לריב איתו.

אלא לומר לו שאתה לא רוצה להיות שותף במעשה הזה, כי אתה מקפיד על מה שצריך להקפיד עליו - להיות איש ישר.

כל טוב וחיזוק גדול