גזל ילדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/20 22:13 ד בניסן התשפ

שאלה

שלום רב.

בילדותי גזלתי 20 שקלים מקרובת משפחה שלי. הייתי בת 7 ולא ידעתי ממש כמה חמור זה גזל.

מאז ומתמיד לא היה ביני לבינה קשר כל כך. המשפחות שלי ושלה לא כאלו קרובות.

האם הגזל יימחל לי במידה ואתן צדקה למקום כלשהו? או שאני אצטרך למרות הכל להחזיר לה את הכסף ולהסתכן בכך שיווצר מצב לא נעים בין המשפחות שלנו שגם ככה לא בקשר טוב?

זה אומנם קרה לפני עשר שנים אבל אני מצפונית מרגישה רע עם זה ולא מצליחה לשחרר את זה ממני...

תודה רבה:)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מרשים הרגש הבריא שחי בך, ואמנם ראוי להחזיר לבת הדודה את הכסף, צריך למצוא דרך (בלי לגלות את הסיבה) מדוע את מזכה אותה ב 20 שקל. כמו כן את יכולה להגיד לה שאת זוכרת שפעם הלוותה לך 20 ש"ח ואת רוצה להחזיר, ושתעשה עם זה מה שתרצה.

חג שמח וכשר

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ