גזל בעבודה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 05/09/19 10:24 ה באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום

אני סטודנטית ועובדת בחברת הייטק ממשלתית 8.5 שעות ביום

יש לי מבחן בעוד 3 שבועות והוא ממש חשוב לי כיוון שזהו המבחן האחרון שלי לתואר. אני ניגשת למבחן הזה פעם חמישית כדי לעבור אותו.

האחראית שלי בעבודה יודעת ומאוד תומכת בי ומאפשרת יד חופשית.

שיתפתי אותה שאני ארצה לקחת חופש מעבודה כדי ללמוד בבית והיא הציעה לי מתוך התחשבות (כי היא מבינה שקשה לי ללמוד בבית בגלל הסחות שונות) שמבחינתה אני יכולה גם ללמוד בזמן העבודה אחרי שאסיים את המטלות הקבועות בבוקר ואין לחץ בתקופת החודש הזה אז מבחינתה היא מאפשרת לי כשיש זמן פנוי.

אם אני אלמד בזמן העבודה הדבר יחשב לי כגזל למרות ההתחשבות של האחראית? הרי היא לא זאת שמשלמת לי, אלא החברה. אני מחתימה כרטיס.

תודה מראש על המענה.

תשובה

שלום לך,

אם היא ממונה על עבודתך אז יש לה גם זכות לקבוע מה תעשי בזמן העבודה.

לפעמים עובד רגוע מבצע את עבודתו טוב יותר ובפחות זה ואז כולם מרוויחים.

הדברים נשמעים סבירים, ואם תרצי לפרט יותר - כתבי כתגובה לשאלה זו או תתקשרי אלי הביתה 098987548

בהצלחה דוד לוי