גוג ומגוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/20 21:44 יג בניסן התשפ

שאלה

שלום.

שמעתי כמו כולם שראש ממשלת בריטניה חולה קשה במחלת הקורונה, גם שמעתי שיש סיכוי גדול שאחרי שבת הגדול יבוא המשיח והוא קרוב מאוד.

אומרים שיעלה שליט חדש במדינה כלשהי והוא יהיה גוג מארץ מגוג, יכול להיות שראש ממשלת בריטניה ימות מקורונה ובמקומו יעלה שליט חדש והוא יהיה גוג?

מה אתם חושבים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנחנו חושבים שאין להתעסק עם דברים שהרמב"ם אמר שאי אפשר לדעתם עד שיהיו, כך שהכל ספקולציות והשערות, יש להאמין שהמשיח יכול לבוא כל יום ובכל שעה, ואת הדרך אליה הוא יראנו. ואנו צריכים להתחזק בעבודת ד' וישראל עמו, להרבות תורה ומצוות והרבה גמלות חסד לנזקקים. ובימי הפסח להיות בשמחה רבה, כל שהקב"ה הוציא אותנו ממצרים ועד עכשיו שומר עלינו ואפילו במגפה הזאת אנו רואים ניסים ממש.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ