בר מצווה בשבת זכור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/08/19 00:16 יא באב התשעט

שאלה

שלום רב,

התאריך העברי של הילד יהיה בשבת פרשת זכור.

אני מבין את הבעייתיות ההלכתית שחתן בר מצווה יקרא את פרשת זכור.

שאלתי, האם חתן בר המצווה יכול לעלות ולברך את ברכת התורה ולקרוא את פרשת זכור ואחריו מייד יקרא אדם מבוגר שוב את הפסוקים ואז חתן בר המצווה יחתום בבברכה ?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אנשים יוצאים ידי חובה, בקורא הראשון השאר אלו חוספת דברים שאינה נצרכת, ועל כן את הקריאה הראשונה יעשה אדם מבוגר ולאחר מכן יכול הילד לקרוא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ