ברכת הגומל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/19 17:16 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, היום עזרתי למישהו מבוגר לרדת מהרכב שלי כשבאתי לחזור לרכב הרגשתי רוח חזקה שהדפה אותי ונתקעתי במקום, זה היה אוטובוס שעבר 30 ס״מ ממני אפשר להגיד שאם הייתי יוצא שניה לפני אל הכביש לא הייתי כאן היום, האם עליי לברך הגומל? ואם כן מהי ההלכה של אמירת הגומל? חייב מניין? תודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שמחה גדולה על כך שלא נפגעת.

ברכת הגומל נאמרת כאשר נמצאים בתוך סכנה - והיא לא מתרחשת.

נראה כי במקרה הזו הסכנה הייתה פוטנציאלית, אבל לא הייתי ׳בתוכה׳.

על כן, נראה נכון יותר לא לברך הגומל.

בוודאי תמצא דרכים טובות להודות לריבונו של עולם על החסד שגמל אתך.

כל טוב ושנה טובה