ברכה על טבילת כלים, קצת דחוף

חדשות כיפה רבני כושרות 24/06/20 13:18 ב בתמוז התשפ

שאלה

בס"ד

1. קראתי שצריך לברך על טבילת כלים אפילו על כלים שיוצרו בארץ

אך יש את הכלל ספק ברכות להקל, ועוד במקרה כזה שיש סיכוי רב שהיצור נעשה בידיי יהודים?

2. אם רוב הסיכויים שהכלים יוצרו בחול אבל לא בטוח, מברכים?

3. אם יש לי כמה כלים חלקם ספק שצריך לברך וכלי אחד שבטוח צריך לברך אז מברכים "על טבילת כלי" או "על טבלית כלים"?

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. לענ"ד אין לברך על כלים שיוצרו בארץ, וכך שמעתי מפוסקים חשובים, אלא אם מדובר כשידוע בוודאות שהמפעל של גוים.

2. לא. אבל כמעט אין מפעל לייצור כלים בארץ. יש בעיקר את מפעל פיניציה של זכוכית, ומפעלי כלי חשמל. יש גם כלי כסף שמיוצרים בארץ.

3. אפשר לברך על טבילת כלים, משום שיש סוברים שכך תמיד הנוסח הנכון לברך, ואפילו על טבילת כלי אחד.

בברכה

יצחק דביר