ברכה לזיווג

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/04/20 09:45 כט בניסן התשפ

שאלה

הרב שלום,

רציתי לדעת אם יש איזה ברכה לזיווג לאחות שלי, האם אני יכולה לקחת עלי תפילה למספר ימים לזיווגה, ואם כן אשמח להכוונה למה

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מצטרף לברכות, לאיחולים ולתפילות על זיווגה של אחותך.

אני מכיר רק דרך אחת, שבנויה משלוש קומות. כמובן שיש אחרים הטוענים שיש דרכים אחרות וסגולות למינהן, באמירות של שיר השירים או דברים אחרים, אבל זה מה שאני מכיר:

מתחילים בקומה הראשונה, בדרך הארץ שקדמה לתורה. מנסים ביחד איתה לברר מה היא יכולה ללמוד כדי להצליח יותר בפגישות, כיצד היא עצמה רוכשת כלים ומיומניות זוגיות שגורמות לתהליכים להצליח, בודקים איתה את כל הרבדים - מאסתטיקה ועד הבעת רגשות וכדו', ומנסים ביחד לשאוב את הצדדים המיוחדים שבה, המעוררים תשוקה להתקשרות, והפועלים בדרך הטבע על הבריות.

הקומה השניה היא עשיית מעשים טובים. הנביאים לימדו אותנו כי לפני הפניה לריבונו של עולם צריך לבחון את הסובב אותנו - האם אנו עושים צדק עם הבריות, האם אנו עושים חסד, האם היו אנשים שקופים לידינו שלא ראינו אותם וכדו'.

והקומה השלישית היא לברך ולהתפלל. את תברכי אותה בליבך ובשפתך; את תפללי עליה לריבונו של עולם במילים שלך ובדרכים שלך. הטוב ביותר הוא לפנות לריבונו של עולם בתפילת עצמנו, במילים ובכנות שלנו.

ונשמח בבשורות טובות.

כל טוב