ברכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/05/20 10:02 כא באייר התשפ

שאלה

שלום רב

אתמול שאלתי לגבי לחם שהכנתו בסיר עדים.

לפי מה שהבנתי לאהייתי ברורה מספיק... אני מסבירה איך מכינה

אני מכינה בצק של לחם רגיל, עם שמרים . ממש בצק של לחם. אבל במקום להכניס בתוך התנור מכניסה בסיר עדים. שהעצם זה סיר שיש מים ומעל הסיר יש עוד סיר שלא נוגוע במים אבל עדים מכינים האוכל אז אני מניחה הבצק של הלחם ונותן לא להתבשל ככה. וממתיה עד שזה מוכן

מה שקורה שלא יודעת מה מברכים על הלכם/בצק שיוצה משם

תודה רבה על עזרתכם

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי מה שהבנתי מהמכתב יש סיר תחתון (עם מים) מעליו סיר שבו הלחם, אבל האדים לא נכנסים לסיר העליון, אלא מחממים את הסיר העליון ומכך הסיר העליון מתחמם ואופה את הבצק. במקרה כזה הוא לחם לכל דבר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ