בריאות מול תפילה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/01/20 11:06 ג בשבט התשפ

שאלה

שלום רב,

אני שואלת את השאלה בשביל אבא שלי.

מצבו הבריאותי הוא כזה-

סכרת סוג 2 לוקח אינסולין וכדורים, אסטמה, מחלת דם תורשתית, ובעקבות כך בעיות ברגליים ובגב.

מספר רופאים כבר הורו לו לעשות הליכות- חצי שעה כל יום כדי לשפר את מצבו הבריאותי.

אבי עובד וגם דואג ל5 ילדים ולכן הזמן שלו קצוב והוא חושש להפסיד תפילה במניין.

האם במצב כזה הוא יכול להפסיד תפילה במניין כדי לעשות הליכה ולשמור על בריאותו?

והאם יכול גם להפסיד תפילה בבית במקרה שאין זמן?

בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיזכה אביך לבריאות ולאריכות ימים.

במצבים מעין אלה אנו מנסים להביא לידי ביטוי את כלל החובות המוטלות על האדם. מוטל עליו לדאוג לבריאותו, וזו היא חלק בלתי נפרד מהאחריות ההלכתית כלפי עצמנו המוטלת עלינו. לא זו בלבד, אלא שאם ח״ו מצבו הבריאותי יקצר את ימיו - ממילא הוא יזכה להרבה פחות תפילות ומצוות.

ומאידך גיסא, מוטל עלינו להתפלל במניין.

ועל כן, קובעים יחס מסוים בין שתי החובות, כדוגמה: להקפיד על שחרית ומנחה, וללכת בעת ערבית, או בחלק מהימים כך ובחלק כך וכדו׳.

ועל ידי כך יביא בצורה אופטימלית את כלל החובות שיש לנו.

כל טוב