בעילה אסורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/19 15:23 ט באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני בוש ונכלם עד מאוד אך אמרתי אשא עיני אל ההרים.

לפני תקופה קצרה בתקופת שהותי בחו״ל פחז עלי יצרי והלכתי למקום טמא וחטאתי לאלוהי בנשג״ז.

מאז במקום שאבלה את זמני בתשובה עמוקה ורצינית אני סובל מפחדים וחששות שמא אותה אחת נכנסה להריון חלילה.

הסיכוי לכך הוא נמוך ולא קיים כיון שהשתמשה בהגנת קונדום אך יחד עם זאת החששות הורגים אותי ואני מוצא עצמי עם רצון לטוס שוב לאותו מקום רק כדי לפוגשה שוב ולוודא שהיא לא בהריון.

אני חושש שכל זה היא עצת היצר שמנסה להביאני שוב למקום טומאה.

אנא ייעץ לי!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הגמ' אומרת שנשים כאלו לא מתעברות כיוון שהן משתמשות בכל מיני אמצעיים שלא יקלט הזרע, ועל כן אין כל מקום או סיבה לנסוע שוב לחו"ל, לצאת מקדושת ארץ ישראל. עליך להתקדש בקדושה ולא לצאת לארץ העמים, שהיא ארץ טמאה, אוירה טמא ואדמתה טמאה. על כן עיקר עניינך כעת הוא לעשות תשובה על החטא ההוא שעשית. זה כוללל תחילה להבין את החטא/ים שעברת, יתכן מתוך אונס יתכן מתוך רצון. אבל כדאי שתדע היטב את איסורי הייחוד, הביאה וכל מה שנלווה על כך. כדאי ללמוד היטב את הספר קדושים תהיו, על איסור ייחוד עם כל האסורים, וכן את האיסורים במי שעושה מעשה בפועל. לאחר שתדע את האיסורים שעשית, עליך להתוודות לפני הקב"ה ולקבל על עצמך שלא תחזור לזה החטא לעולם. הקבלה צריכה להיות אמיתית. כמו כן יש מקום לתת צדקה ועזרה לזולת, לפחות בשווי של שש ארוחות, ואם אפשר יותר. אינני מכיר את בריאותך, אבל כדאי לצום בעשרת ימי תשובה.

העיקר הוא להיות שמור כעת בקדושה, לא יציאה מהארץ אלא קרוב לבית ד' (ישיבה, בית כנסת וכו'), שבתי כל ימי חיי בבית ד'.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ