בני עקיבא: איך מובילים לכיוון של סניף נפרד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/12/19 00:27 ה בכסלו התשפ

שאלה

בתנועת הנוער 'בני עקיבא' קיימים עדיין סניפים מעורבים.

אני מודע לבעיות ההלכתיות, אך אשמח לפירוט נרחב בעניין צניעות וחברה מעורבת, כיוון ואני מנסה לחולל שינוי בסניף מסויים.

תשובה

שלום לך אביב היקר.

לצערי, לא כל כך הבנתי לאיזה פירוט אתה מתכוון? לפירוט הבעיות? לפירוט המקורות ההלכתיים? אם תרצה אתה מוזמן לפרט בשאלה נוספת.

בכל אופן, הניסיון מלמד שהדרך הכי טובה לחולל שינוי היא 'מלמטה' - כלומר לשבת עם הסניף - שזה כמובן מתחלק בין מדריכים, חניכים, חבריא ב' וכו', ולברר עם כולם - מה הם חושבים ביחס לבעיות הצניעות. היכן ניתן לשפר? אלו דרישות כרגע 'מוגזמות' מדי ואלו דרישות/קביעות יכולות להתקבל בהבנה.

בסופו של דבר, תנועת נוער - היא תנועה של הנוער. לכן השינוי צריך להיות ביחד עם הנוער, מתוך הסכמה, שיחה והבנה משותפת ביחס ליעדים ולדרך. כדאי למצוא גם אנשים נוספים הקשורים לסניף שיכולים לעזור בחשיבה ובהחלטה.

אגב, יש היום לא מעט התמודדויות רוחניות, ויש מקום לחשוב על קידום בנושאים נוספים כמו לימוד תורה, חיזוק התפילה, חיזוק רוח ההתנדבות וכן הלאה.

בהצלחה רבה!

טוביה