בלוטת קופר זרע לבטלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/07/19 08:56 ו בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

סליחה על השאלה

קורה לי שיוצא לי סתם הנוזל בלוטת קופר

עכשיו אני לא יודע למה, אני לא עשיתי מעשה וכו',אבל יכול להיות שזה סתם יוצא בגלל קור ?

ואיך אני מזהה תנוזל? הנוזל שיצא לי יצא בכמות ממש ממש קטנה כמעט ולא רואים?זה הנוזל המדובר?(תוכל לתת לי סימנים מזהים של הנוזל)

תודה

תשובה

לשואל שלום,

בלוטת קופר זו בלוטה המפרישה חומר סיכה בזמן הקישוי (כשהאיבר קשה) על מנת לנקות את התעלה משתן, בשביל שהזרע היוצא יהיה "בסיסי" ולא ייפגם מחומציות השתן שנותר בתעלה.

החומר היוצא מרטיב את העטרה בעת הקישוי, ואינו נחשב לזרע לבטלה.

קישוי האיבר לא קורה רק בגלל מעשה אקטיבי, אלא חלק ממחזור השינה של הגוף, בו הוא 'מתאמן' על כלי הדם והשרירים השונים.

הזיהוי הוא פשוט: נוזל שקוף בכמות קטנה שמרטיב את העטרה.

ראה עוד בתשובתי לשואל כאן: https://www.kipa.co.il/?p=927804

בהצלחה רבה בכל אשר תפנה