ביכורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/20 10:09 יט באדר התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

משנכנסו לירושלים – משמע שיהודי יכול להקדיש ביכורים ולאכול מהם עד הגיעו לירושלים ?

ספר החינוך מצוה צא - מצות הבאת ביכורים

משפטים כג יט

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה ביכורים פ"ב מ"א שהן אסורין לזר (יהודי שלא כהן) כתרומה משנכנסו לירושלים , ומאי זה פירות מביאין מהם ביכורים מדרבנן, ושניתנין הביכורים לאנשי משמר

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

יש להבחין בין שני מישורים:

מה שצטטת הוא מישור האיסור לאכול. לפי שיטה זו, אכן רק משעה שנכנסו לירושלים יש התייחסות לביכורים כאל תרומה.

אולם, אם ייאכלו הביכורים בדרך ירושלים - תבוטל מצוות עשה של הבאת ביכורים !

כל טוב