למה לחילונים יותר כיף?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/08/22 04:42 ז באב התשפב

שאלה

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי הדת כי אין לי כל כך עם לי לשתף וזה כבר שנים מעיק לי ואני לא מוצאת את עצמי. אני כן מאמינה באלוהים וכן יודעת שאני בדרך הנכונה אבל כל פעם שאני יוצאת לבחוץ ורואה את החילונים אני מרגישה שלהם הרבה יותר כייף ,ומותר להם הכל והם חיים יותר טוב מאיתנו. מצד שני אני גם לא רוצה לצער את ההורים שלי אבל אני לא יכולה עם הבלבול הזה.

גם כל המשפחה שלי חילוניה ואנחנו היחידים שדתיים ואנחנו גם גרים בעיר שכולה "אורות וצבעים" כמו שאומרים כך שזה נסיון קשה לי מאוד.אני אשמח אם תתנו לי עצה ,תודה

תשובה

אודל יקרה,

קוראת את השאלה שלך וחושבת לעצמי איזה נערה מופלאה את. איך את שואלת יפה ונכון ומדוייק, איך את מסתכלת למה שקורה לך בעיניים, בלי למצמץ, בלי לפחד ואיך את רוצה לדעת ולחפש אמת.

את לגמרי צודקת.

זה באמת נראה שלחילונים הרבה יותר כיף מהדתיים. באמת נראה שמותר להם הכל והם חיים הרבה יותר טוב. מסכימה איתך לגמרי. ודרך אגב, יש בתנ"ך וגם בספר תהלים שנמצא בתוכו, פסוקים שמדברים על הטענות האלה. ה' רוצה שנסתכל לשאלה הזאת בעיניים ונתמודד איתה. שלא נחביא את עצמנו מתחת לאיזה בלטה ונשכנע את עצמנו שהכל טוב, כשאנחנו בכלל לא מרגישים ככה. שלא נחייך חיוכי פלסטיק ונגיד לעצמנו ולכולם, הכל טוב, הולכים בדרך הזאת של ה', אבל מבפנים מרגישים שזה לא ממלא אותנו, אנחנו לא שמחים, ולפעמים גם מסתכלים החוצה. אז זה טוב שיש לך שאלות גדולות, ושאת מחפשת תשובות שיתקבלו לך על הלב.

רוצה שנחשוב יחד על השאלה הבאה: האם לרצות שיהיה לך כיף, זה דבר טוב?

בעיני זה דבר נפלא.

ככה ה' ברא אותנו, שנרצה להנות, שנחפש דברים שיגרמו לנו תענוג.

כולנו רוצים חיים נוחים ומהנים. בשביל זה אנשים קונים מכונת כביסה ומדיח כלים ושואב אבק וטוסטר עם לחצנים מוארים. בשביל זה אנשים מוכנים לעבוד קשה כדי לקנות בית גדול ומרווח עם מזגן מפוצל וחניה, וכדי לצאת לסופ"ש או חופשה שנתית בחו"ל.

ככה גם בעוד תחומים. אנשים רוצים להנות ממה שהם אוכלים, מוכנים להשקיע בהכנת מזון או במסעדות זמן וכסף. רוצים להנות מאיך שהם נראים ורוצים להתלבש יפה, לשים איפור, לעצב שיער, לעשות דיאטה.

אז למה לא לעשות מה שבא לנו וזהו?

כי צריך לדעת איך לפעול נכון עם הצורך הבריא הזה שלנו. איך לא טועים ולא מפילים את עצמנו בפח ואחר כך מצטערים על זה הרבה אחרי. איך לחיות נכון ולא לפספס את עצמנו.

כמה חבל לבזבז דברים יקרים בדרך.

וכמה המחיר של הבזבוז הזה גבוה.

כמה דרכים להגיע לבירור נכון בעניין הזה:

1. איזון בין הנאה למחוייבות:

נניח שממש בא לך עכשיו גלידה. זה טוב שתאכלי גלידה אם זה משמח אותך ומשחרר ועוזר לך להמשיך את היום עם רעננות.

אבל על מה חשוב לשים לב?

ברוחני: לברך לפני שאוכלים, לשים לב למילים של הברכה ולהגיד אותן בכוונה כדי לזכור מי נתן לנו את הגלידה הזאת ואת הגוף שאוכל אותה.

בגשמי: לשים לב שלא אוכלים יותר מדי. לא לאכול חצי קופסא. כי זה יכול להזיק לנו: כאבי בטן, ראש, עודף סוכר, עליה במשקל וכדומה.

האיזון חשוב, כי ככה גם נהנים יותר. ברור שאחרי שאכלנו המון גלידה, גם מסוג שאנחנו מאוד אוהבים, זה לא יעשה לנו טוב. ההנאה נגמרת ואנחנו נשארים עם הפרעות עיכול וההרגשה שבא לנו להקיא.

2. לחפש/ לצרוך הנאה שבונה אותנו ולא גורמת לנו להתרחק מעצמנו ומהחיים שטוב לנו לחיות.

ה' הכי אוהב אותנו בעולם, הכי רוצה שנהנה לכן הוא נתן לנו את המצוות. כדי ליצור לנו חיים טובים קודם כל בעולם הזה, עוד הרבה לפני שנגיע לעולם הבא. הוא רוצה שנהנה מהכל והכי הרבה שאפשר. לכן הוא שם לנו גבולות. מתי כן ומתי לא, באיזה גיל, ואיך יודעים מה נכון ולא טועים טעויות גדולות מדי, את מי שואלים, ואיך יודעים שאנחנו הולכים בדרך אמת.

כותבת לך כמה דוגמאות:

ה' רוצה שתתלבשי יפה ותאהבי את איך שאת נראית ותתחברי לעצמך, ומצד שני תשמרי על עצמך שלא תִפַּגְעִי, שתהיי מוגנת, ושתהיי מוכנה בבוא היום לאיש שיהיה שלך, בלי צלקות.

הוא גם רוצה שתלכי לים ותראי כמה הוא יפה, ותשמרי על הגוף שלך שלא ישרף בשמש, שלא תלכי רחוק בים ותהיי בקרבת אנשים. וגם שתלכי לים נפרד, כי את זוכרת שאת בת של מלך.

3. קשה זה טוב

רוצה לצטט לך קטע מאת צבי יחזקאלי: " ...לאדם שלא היה רגיל להתפלל... קשה מאוד להתפלל, גם למי שלא הכיר את השבת, מי שלא היה כפוף לחוקים.

זה קשה אבל זה בסדר שקשה.

צריך לבדוק את הרווח מול המחיר שאתה משלם, ולראות שלמרות הקושי הרווח שווה הרבה יותר. אתה נהיה מחובר לבורא עולם, אתה הופך לחלק ממערכת שכולה השגחה פרטית וכולה טוב, נכון זה קשה, אבל דברים טובים נקנים בקושי".

ואני רוצה להוסיף, גם למי שגדל בבית דתי זה קשה ויש נסיונות ולפעמים אי בהירות ועמידה מול מורכבות שלפעמים אין לנו כלים להכיל אותה ואנחנו צריכים עזרה, אבל אנחנו במקום טוב. וכל עבודה ועמל שנשקיע יצמיח אותנו.

4. חברות בונה

לחברה יש הרבה השפעה עלינו. על כל אחד, האדם הוא יצור חברתי. לכן חשוב לחפש חברות טובות, שעושות דברים טובים, שאוהבות את החיים, שנהנות מהם בצורה נכונה ומדוייקת, בצורה שגדלים ממנה ומוסיפה טוב בעצמנו ובעולם.

מקוה שקצת עזרתי,

אם לא- מוזמנת לשאול שוב,

ממני נועה.