בחירת שם לגיורת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 31/12/19 07:01 ג בטבת התשפ

שאלה

היי אני עכשיו נמצאת בתהליך הגיור ואני צריכה להוסיף שם לשם הקיים שלי או לשנות אותו.

שמי אליזה צ'יטייב - ELIZA מאוד חשוב לי שההגיה של השם תהייה נכונה(אני רוצה להדגיש ששמי הוא אלי- האל שלי והתוספת זה , ולא עליזה מהמקור שמחה ועליזות)

אני מעדיפה להוסיף שם לשם שלי.

אליזה זה אלישבע.

נולדתי ב יד בניסן התשסא בערב פסח.

חשבתי להוסיך לשם שלי את אחד מהשמות שרה, חוה, אלה, נגה, גפן, נעמי, אור, אורי, אוריה.

אשמח ליעוץ.

תשובה

אליזה שלום,

שמח לשמוע על התהליך המשמעותי שעברת, יהי רצון שכניסתך לעם היהודי תתרחש במהרה ותמידי בעבודת ה' לאורך ימים ושנים. אמן.

הגמרא אומרת: גר שנתגייר דומה לתינוק שנולד. את נכנסת עכשיו למציאות חיים אחרת, ולכן מובנת העצה לשנות את שמך.

מצד שני, את בן אדם אחד. גם לפני וגם אחרי. יש לך חוויות חיים, ניסיון, מחשבות דעות ומידות.

לכן אני חושב שאת בכיוון נכון, לפיו נבחר שם חדש יחד עם שמירה על צליל או משמעות של השם הקודם.

אלישבע זה רעיון מצויין. גם הצליל נשמר, וגם המשמעות במידת מה. (אלישבע פירושו ברית עם בורא עולם, מלשון שבועה)

אפשר לנסות גם "בתאל" .

לגבי הוספה כלל השמות טובים ובעלי משמעות חיובית (יש שכתבו ש 'אלה' לא טוב בגלל היומרה שבו).

אני מציע לחשוב שוב דווקא על שינוי.

בהצלחה בדרכך!