בחירה חופשית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/04/20 10:01 כח בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן רב .

יש מעשים שאנו עושים והם כבר כתובים לנו מראש אבל יש דברים שאנו עושים ואני לא יודעת אם גם הם כתובים לנו מראש כמו לדוגמא להרים עט או לבחור לשתות דווקא מהקולה ולא מהתפוזים.

תודה מראש

תשובה

שלום לך,

יש לך בחירה חופשית בכל מעשה שאת עושה.

המשנה במסכת אבות מסכמת את המסגרת : "על כרחך אתה נוצר, ועל כרחך אתה נולד, ועל כרחך אתה חי, ועל כרחך אתה מת, ועל כרחך אתה עתיד ליתן דין וחשבון לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא".

בשאר הדברים - כל הפעולות הרצוניות בחייך אתה בוחר - מהפשטות ביותר כמו שהזכרת ועד החלטות גורליות בחייך.

הקב"ה ברא את העולם ונטע בתוכו את האדם עם בחירה חופשית לעשות ככל העולה על רוחו, מבלי שיתערב בכך.

בהצלחה דוד לוי