בגידה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/11/19 14:54 כג בחשון התשפ

שאלה

שלום רב, בגדתי בבעלי במשךשנה וחצי, ילדתי לו ילד ואחרי 3 חודשים הוא גילה, עוד לפני הרגשתי חרטה עמוקה ובחרתי לעשות תשובה וכל יום אני בוכה על זה בצורה דאני נשברת ולא מצליחה להתעלות על עצמי על המעשה הנורא שעשיתי, כאילו השטן היה בתוכי! לקחתי על עצמי תיקון הכללי ועוד תפילות נוספות שאני קוראת כל יום, ואניבתהליך של לעשות תשובה. בעלי בחר לנסות להמשיך יחד ואני צריכה לעשותשינוי בעצמי. אבל הבנתי שבית הדין צריך לפסוק אם אנחנו יכולים להמשיך.. אני לא מוכנה לדמיין את עצמי בלעדיו והחרטה בתוכי עמוקה! לפעמים אני מרגישה ייאוש ושלא אוכל לכפר לעולם! אני צריכה חיזוקים ועצות

תשובה

שלום

מאד חשובה העובדה שאת עושה תשובה בכל הלב והמחשבה. מעשה כזה הוא חמור מאד ויש בו כרת, על כן מתכפר רק בתשובה, יסורים, ויום הכיפורים. יש מהראשונים שכתבו שצדקה יכולה לפדות יסורים, לכן הרבי בצדקה לצד תשובתך.

אני מבין שאת לא חוששת שהילד הוא של האדם השני אלא של בעלך. גם הלכתית יש חזקה שהוא מהבעל. וטוב שכך.

לגבי היכולת להמשיך לחיות יחד עם בעלך-

בעלך צריך לתת לך גט אם הוא מאמין לכך שבגדת. הבחירה היא בידיו אם להאמין. יש מהפוסקים שכתבו שבימינו הבעל לא יכול להאמין ולכן אינו חייב לגרש.

על כל פנים, את עצמך יודעת מה עשית, ולכן הדבר אינו פשוט שאת יכולה להשאר נשואה מצידך, ויש צורך לברר יותר פרטים בעניין רגיש וצנוע זה, ולא כאן ברשות הרבים.

לפיכך פני לבית הדין, או לכל הפחות לרב שיוכל לשבת איתכם כראוי ולשמוע את התמונה כולה. להפריד אשה מבעלה הוא דבר נורא, אך גם לעבור על דבר ד' שאסורה לבעל ולבועל, הוא דבר נורא. לפיכך יש לברר היטב מה היה.

בית הדין שלנו מקבל בבית שמש ובירושלים, תוכלי לפנות למזכירות- 0527144365

בהצלחה