בגד אדום צניעות לאישה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/19 17:17 כב באלול התשעט

שאלה

ב"ה

נושא שאלתי לבוש האשה

- האם האיסור על אשה ללבוש בגד בצבע אדום הוא הלכה ממש או רק מנהג

- האם זה נכון שהקב"ה שונא את הצבע אדום

- האם הצבע אדום מסמל בתורה חטא (חטאיכם כשני" " כשלג ילבינו" האם יש עוד ציטוטים דומים?)

- האם אשה שיוצאת עם שמלה אדומה לא יהיה לה ברכה באותו היום

תודה-רבה

תשובה

לשואלת שלום,

בעבר הצבע האדום באופן ספציפי היה מסמל פריצות, ולכן כתבו הפוסקים שאין ללכת עם בגד שמזמין הסתכלות והיבלטות.

כיום העיקרון הזה נשמר: יש להימנע מצורת לבוש שגורמת ליתר תשומת לב.

אגב, זה לא רק בצבעו של הבגד, אלא גם בצורתו ובצורת הנחתו על הגוף, בגזרתו וכן הלאה.

כללו של דבר: אין ללבוש בגד המייצר עודף תשומת לב, שהוא הפך הצניעות.

דבר זה, אגב, משותף לגברים ולנשים כאחד.

(מקורות: דרכי תשובה יו"ד קעח ס"ק טז | מעין אומר יב רמט | באר משה ח"ד סי' קמז אות יג)

ברכה והצלחה