ארבעת השומרים בעולם הרוחניות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/06/19 08:21 ז בסיון התשעט

שאלה

כידוע יש את ארבעת השומרים בתורה כשם שיש ארבעת השומרים בגשמיות כך יש ברוחניות ועכשיו אני מנסה להבין ברוחניות מהי גניבה ואבידה (אונס זה פשוט) ומהו בעליו עמו?

תשובה

שלום וברכה

עולם החסידות הוא זה שקישר בין עולם השומרים הממשי, שהוא דיני שומרים המופיעים בתורה, ובין העולם הרוחני.

לפיכך, כמובן שאת התשובות צריך למצוא בעולם החסידות.

אני מעריך כי הטיעון יהיה שיש כוחות שגורמים לנו לא לשמור על האוצרות הרוחניים שלנו – חלקם נובעים מרשלנות שלנו (אבידה), וחלקם נובעים מ'חיצוניים' המנהלים מאבק דרך היצר הרע והניסיון לגזול מאתנו את עולמנו הרוחני.

לגבי "בעליו עימו" – כאשר אנחנו קופצים למעלה מהמדרגה שלנו – אנחנו חייבים גם באונס, כי למעשה אנחנו גרמנו לנפילה שלנו. ברם, אם בעליו עימו – לוקחים את ריבונו של עולם כשותף לבקשה העליונה בענווה ובזהירות – אנחנו פטורים.

כל טוב