אפטר פארטי בשנת אבל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/05/19 11:16 כג באייר התשעט

שאלה

אני בכיתה י'ב בשבוע הבא יש מסיבת סיום של 12 שנות לימוד.

ואחרי מסיבת הסיום יש אפטר פארטי שבו יש שירים ואלכוהול, אני לא משתתף באפטר פארטי בגלל שנת האבל ואני מרגיש שאני מפספס חא מעט, להיות בפעם האחרונה עם החברים, עוד זיכרון אחרון ובעיקר את זה שיהיה אלבום שלם של תמונות ומגנטים שאני לא נמצא בהם, מה אפשר לעשות האם אפשר אולי לקבל היתר ללכת למסיבה? או לשבת בחוץ ולהיכנס רק לתמונות?

תודה רבה על העזרה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מן השמים תנוחם

שנת אבלות על קרובי משפחה (אבא או אמא) היא נותנת לאדם את הרוגע לחשב דרכו של עולם. ברור שכאשר חז"ל תקנו שלא ללכת לבית השמחה אין זה "עונש" או התנהגות חיצונית בלבד, יש בזה מעלה פנימית שאדם נותן אל לבו מהו האדם ומה תפקידו בעולם. כאשר יש את שאון החיים מסביב קשה להתבונן במהות האדם, על כן שנת האבל נותנת לאדם את הזמן שהוא צריך לעצמו. מאידך כפי שאתה כותב יש חתונות ושמחות שאם אדם לא מגיע אלהם הוא "מפסיד" את הקשר החברתי עם הסביבה.

לכן נראה שצריך למצוא את האיזון בין הדברים. אין לבוא לבית השמחה, וברור שאפטר פרטי כזה הוא מוגדר כ"בית השמחה" ומאידך אם אתה נכנס רק למספר תמונות (כשאין שירים ורקודים במקום) אפשר להקל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ