אסטטיקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/06/20 20:24 ל בסיון התשפ

שאלה

שלום רב,

אני בחור דתי בן 23,

יש לי שעירות כללית בכל המקומות בגוף אך הדבר מפריע לי בעיקר ברגליים. אני כבר מספר שנים נמנע מללכת במכנסיים קצרות, והולך רק עם מכנסיים ארוכות ,וזאת גם בטיולים לים ובטבע ואף שאני נמצא לבדי בבית אני נמנע מלהיות עם מכנסיים קצרות כי השעירות מפריעה לי מאוד.

אני חש שהשעירות מפריע לי בחיי היום יום וגם קצת פוגעת בדימוי העצמי שלי כי אני בעצם נמנע לחלוטין מלבישת מכנסיים קצרות בכל מקום בעצם.

אני חש אי נעימות גם בעתיד כאשר ארצה להקים בית מעצם היותי שעיר ביותר הדבר מפריע לי מאוד.

לאחרונה החלה להתגבר גם השעירות בידיים. והדבר מפריע לי..

רציתי לשאול האם ישנו היתר ללכת ולבצע דילול שיער ??

ואם כן היכן מותר ובאיזו טכניקות מותר והאם יש אזורים מסויימים בגוף שאסור להוריד מהם שיער בכלל.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לדלל שער, אבל לא בתער ולא כדרך נשים שזה חלק, אלא מיעוט שער וראוי שלא יעשה בבית השחי ובית הערוה, אלא ברגלים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .