אני רוצה ליצור קשר ישיר עם ה'

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/06/19 09:16 כד בסיון התשעט

שאלה

שלום הרב.

אני רוצה ליצור קשר ישיר עם ה' וכל הזמן להתרכז ביהדות ולדעת כל הזמן שהוא קיים ורואה אותי ואיך לי מושג איך להתחיל

מתי שהיה לי נסיונות הייתי בקשר ממש הדוק והקשר שלי לפי דעתי היה טוב אבל עכשיו אין לי כל כך נסיונות ואני בכל זאת רוצה לתקשר הזה עם הבורא ולהאמין ב 100% אחוז.אני גם על הדרך ינצל את כל הטיפים שאמרת לי,של איך להאמין בבורא ב 100%(להתפלל וכו') ,תודה על העזרה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הקשר הישיר נוצר בתפילה. בתוך למילים של התפילה - יש בתפילה מקום לרגש עשיר, רחב וגדול. המילים של התפילה מעוררות תחושה של קרבה גדולה מאוד, בפרקי התהילים שבפסוקי דזמרה ובעקר בתפילת עמידה.

גם מחוץ לשעות התפילה אפשר תמיד להתפלל באופן אישי - לדבר עם הקב"ה כמו שמדברים עם מי שנמצא כאן אתנו.

אבל חייבים לזכור שלא הכל רק קשר אישי. הדרך של היהדות רואה את הקשר עם הקב"ה כקשר רחב מאוד. לא רק קשר ישיר.

כמו אבא ובן, הם לא יכולים להיות כל הזמן יחד - ללכת יד ביד. אדרבא החוזק של הקשר נמדד בנאמנות ובמסירות שממשיכה גם כשהאבא והבן נמצאים במקומות רחוקים. בן שאוהב את אביו הולך בדרכו גם כשהוא לבד, כשאביו רחוק ממנו. הקשר עם הקב"ה מתבטא בלימוד תורתו ובקיום מצוותיו. זה לאו דווקא קשר ישיר אבל זה קשר לא פחות חשוב.