אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:58 כז בניסן התשעט

שאלה

התחלתי לאחרונה ללמוד מספר שמדבר ומסביר את המורה נבוכים של הרמבם (סודותיו של מורה הנבוכים -מאת מיכה גודמן) ומהמשנה לתורה לרמבם.

הייתי מאוד שמח לקרא התייחסויות של האחרונים (החפץ חיים, הבן אי חי, הרב קוק, הרב עובדיה, הרב מרדכי אליהו אם יש כאלה ) לסוגיות השונות שהרמבם מדבר עליהם ובהם התייסויות של הרמב"ם לעולם הבא,לתחיית המתים,לנבואה, לתורה ובכלל.

בתודה בברכת חג כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הפתיחה שפתחת לך.

מה שאתה מבקש ממני לעשות הוא לכתוב ספר לימוד על מורה נבוכים, לאור רבני דורנו.

זה גדול עלי.

הרב קוק, לדוגמה, התייחס לרמב״ם בהקשרים שונים ומגוונים.

לפני שנים רבות כתבתי לדוגמה מאמר על התמודדות הרב קוק עם שיטת הרמב״ם בנושא הקורבנות.

https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=4341

אבל זו דוגמה אחת בלבד. יש אין ספור התייחסויות.

ואין דרך אלא לעבור ממשנת האחד לשני ולחפש את דבריו על הרמב״ם ומשנתו.

כל טוב ויישר כוח