אמון בזום בבחינות בזמן הקורונה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/07/20 20:32 כח בתמוז התשפ

שאלה

שלום!

אני סטודנטית, ועכשיו מתחילה תקופת המבחנים. בגלל הקורונה, כל המבחנים יהיו מרחוק. אבל דבר ששמתי לב אליו הוא שאין להם שום דרך לבדוק שהסטודנטים לא מעתיקים ומרמים, כלומר הם מן הסתם יעשו את הרמה של המבחן הרבה יותר גבוהה, כי הם יודעים שגם ככה כולם עם "חומר פתוח".

מה אני צריכה לעשות במצב כזה? לפתוח גם את החומר? הרי מלכתחילה המבחן תוכנן בידיעה שהסטודנטים כנראה מעתיקים.

אני לא רוצה להישאר מאחורי כולם ומצד שני אני לא יודעת אם זה ישר לעשות דבר כזה.

אשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה

שלום לך שני היקרה ויישר כח על השאלה והאכפתיות.

מי שאחראי על הבחינות הוא המרצה, ולכן כאשר יש שאלה כמו שלך - צריך לברר עם המרצה. אני מניח שהוא מכיר את הבעיה שאת מעלה, ואפשר לקוות שהוא יענה בכנות לכאן או לכאן.

בכל אופן, אי אפשר לנהוג שלא לפי הכללים הרגילים אלא ברשות מהמרצה.

בהצלחה רבה!

טוביה