אישות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/05/20 09:16 כו באייר התשפ

שאלה

שלום.

גדלתי במשפחה דתי לאומי והיה לנו אינטרנט פרוץ והייתי גולש הרבה במשך כל תקופת נעורי באתרים פרוצים והייתי מוציא זרע הרבה לצערי. כשהגעתי לגיל 19 התחתנתי וביקשתי מאישתי שלא יהיה אינטרנט בבית וכך היה. עברו כעשר שנים ואמנם כעט יש לנו אינטרנט אבל מוגן.

אבל אני מבחינתי מרגיש מאד חם... בעשר שנים האחרונות הקפדתי מאד על שמירת עיניים וכן שמרתי על עצמי מאד שלא לבא לידי קרי לפעמים אפילו ממש מתך נדודי שינה ויסורים רגשיים ופיזים. לפני כמה שנים היה לי טראומה קשה ומאז אני מרגיש שכוחות הנפש שלי ירדו מאד ובכל זאת התאמצתי להשאר איתן. לאחרונה נשברתי לראשונה בעשר שנים בצורה קשה בזמן ובכמות וזה קצת שובר אותי...שאחרי כל כך הרבה שנים של שמירה לא השתנתי ואני עדיין בהמה כמו שהייתי כנער...וזאת לומרות כל ההתגברות ושמירת הקדושה שהיה עד עכשיו.

ואני קצת מיואש כיון שאני מרגיש שאין לי כח להלחם יותר....

אך חשבתי שאולי יעזור אם היה קולות בעניין האישות אם אישתי, דהיינו להעצים את האישות ועל ידי כך לא ליפול להשחתת זרע.

א.אם מותר באור

ב.אם מותר לנשק באותו מקום

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה כותב: "לפני כמה שנים היה לי טראומה קשה ומאז אני מרגיש שכוחות הנפש שלי ירדו מאד..." אני סבור, בלי קשר לעניין היצרי, שמצב כזה של ירידה בכוחות הנפש בעקבות טראומה דורש טיפול רגשי. אני ממליץ לך לפנות לטיפול כדי לחזק את כוחות הנפש שלך. זו הדרך הנכונה להתמודד עם הקשיים שיש לך כרגע בחיים. אני בטוח שזה גם התיקון השורשי, העמוק והמלא למצב היצרי שאתה מתאר כאן.

מכל מקום, בתשובה לשאלתך - להלן שני קישורים לתשובות שכתבתי בנושאים אלו:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99-%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%AA-213

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%d7%a6%d7%a0%d7%99%d7%a2%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%99%d7%97%d7%a1%d7%99-%d7%9e%d7%99%d7%9f