אין כוח ללמוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/05/19 08:23 כד באייר התשעט

שאלה

שלום הרב,אני בכיתה י"א ועכשיו מתחילה תקופת הבגרויות,עד עכשיו באמת תפקדתי ולמדתי טוב וקיבלתי ציונים באמת גבוהים במבחנים שלקראת הבגרויות,אבל עכשיו דווקא שצריך הכי לשהקיע פתאום אין לי מצב רוח וחשק ללמוד,מאד קשה לי,יש לי מלא חומר ללמוד ואני מצליחה ביום ללמוד 3 דפים בשונה מתחילת שנה שהצלחתי ללמוד הרבה יותר חומר ביום ,בין כל דף או 2 אני מרגישה שאני חייבת הפסקה ואז ההפסקות שלי נמשכות ולא נגמרות,אשמח לעצות אם יש מה לעשות בנידון.

תורה רבה הרב.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

את מתארת קושי רגשי: להצליח להתרכז שעות ארוכות בלימודים. את טוענת שבתחילת שנה לא היה לך קושי כזה, זה התחיל רק עכשיו בתקופת הבחינות.

יכול להיות שיש לך צפיה גבוהה להצליח בבחינות, דווקא משום כך הלימוד מלווה במתח גדול - המתח מתיש אותך ולכן אינך מוצאת כוח ללמוד.

יכול להיות שקרה משהו אחר בתקופה האחרונה - משהו שמאוד מטריד אותך ומקשה עליך להתרכז.

המסקנה היא שכדי לחזור לתפקוד יעיל את צריכה לעשות ברור רגשי: להקשיב בכנות ללב שלך, להבין מה עובר עליך בתוכך.

זו משימה שקשה מאוד להצליח בה לבד. דווקא בשיחה עם אדם אחר, אדם רגיש שמעוניין להקשיב לנו, אנחנו מצליחים להקשיב לעצמנו, לשמוע את העולם הפנימי שלנו.

לכן אני ממליץ לך לשוחח עם אדם רגיש, מנוסה, שיודע ומעוניין להקשיב לך. על פי רוב יועצת בית הספר מתאימה לכך. אולי המחנכת שלך, או מורה אחרת שאת נותנת בה אמון.

אולי בבית: אמא או אבא, אחות גדולה...

מברך אותך שבמהרה תזהי מה קשה לך ותמצאי את הדרך להתגבר על הקושי.

מתפלל להצלחתך במבחנים ובחיים