איך לומר תודה על תאונה שקרתה לפני כשנה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 02/09/20 12:14 יג באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כשנה וחצי בערך עברתי תאונה והיה עימי חסד גדול מאוד !

נפלתי מ-5 מדרגות מהראשונה ישרות לאחרונה , עוצמת הפגיעה מהגובה הייתה מאוד חזקה ושברה לי 4 חוליות בעמוד השידרה ,

הנס שקרה לי היה פשוט לא ייאמן וכל פעם שאני מדברת על זה אני מודה לה' כמה הוא גדול ואיזה נס קרה לי במקום ההוא! רק כדי לסבר לך ולקוראים את המקרה בזמן הנפילה הפלאפון היה ביד שלי , וכמו שאמרתי הנס הגדול היה שבמקום שיעוף מהיד הוא נחת ליד ראשי ,

יש לציין שלא היה אף אחד שראה את המקרה ובזכות ה' יתברך הצלחתי להזמין לעצמי אמבולנס ועזרה !

אני בחורה מאמינה וכחודש לפני המקרה הייתי בכותל , ולפני הייתי אצל הבאבא סאלי - אני ממש מרגישה מחוברת לכבוד הרב אפילו שלא הכרתי אותו שזו שאלה בפני עצמה:

איך אפשר להרגיש כזה חיבור לרב וכזאת עוצמה כשנמצאים במקום הקדוש שלו בנתיבות !?! כמובן שאני משתדלת מאוד לשמור שבת , שומרת כשרות וכמובן שמנסה להתפלל אך לא מצליחה להתמיד !

רציתי לדעת מה אני כן יכולה לעשות כדי להודות לה' יתברך על המקרה הנ"ל !!!!

תודה רבה על המענה

תשובה

לשואלת היקרה שלום,

קראתי מכתבך בהתרגשות. חסדי ה' כי לא תמנו. ממש השגחה עליונה.

ראשית כל, עלייך לפרסם אותו. לגרום קידוש השם על ידי סיפור המקרה לעוד אנשים, שיתחזקו באמונה בה' ויראת שמיים.

שנית, נהוג לקיים ערב הודיה, עם תוכן של קדושה, להזמין חברות יחד עם רב או רבנית, לדאוג לכיבוד ועניית 'אמן'.

בהצלחה, בשורות טובות.