איך להתחזק

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/20 16:01 יד בחשון התשפא

שאלה

שלום

לאחרונה אני מרגישה שמצליח לי בחיים ואני פוחדת שמתישהו לא יצליח לי ואני אפול לדיכאון. החשש הזה תמיד קיים בי אני סובלת מחרדות.

והאמת שלשמוע דברי חוכמה של רבנים בסירטונים עושה לי טוב ומחזק אותי. אני חילונית ואין לי רצון לחזור בתשובה כרגע אבל יש בי אמונה גדולה בה׳ ובתקופה האחרונה אני מרגישה שהייתי רוצה שהשם יאהב אותי יותר ושאני אגרום לו לשמחה ושהוא יגמול לי על כך גם.

השאלה שלי איך? מה עושים בשביל להתקדם ולהתקרב להשם? מה עושים בשביל לבטוח בו יותר?

תשובה

לשואלת שלום,

שמח לשמוע על ההתקדמות שלך. המשיכי להחכים ולהעשיר את עולמך הרוחני בדברי תורה ותבונה.

ראשית כל, עליך להסיר את הפחדים. אל תתני לפחד לנהל אותך, בורא עולם שמח בהתקדמות שלך, משפיע עליך שפע ובעזרת השם יתמיד השגחתו.

לגבי שאלתך - מה עושים כדי להתקדם ולהתקרב?

יש לפעול בשני מישורים - מחשבתי ומעשי.

מחשבתי - להמשיך לשמוע שיעורי תורה, ללכת לשיעורים, להתחבר לדמות תורנית, רבנית או מדריכה שתתמוך בך ותדבר איתך על עניינים בגובה.

מעשי - להתחיל לאט לאט בנחת לקיים מצוות. הייתי ממליץ להתחיל בהדלקת נרות שבת ובברכה לפני האוכל. וכך להוסיף ולהתקדם.

בהצלחה!