איך לבחור את הבחור הנכון?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/05/20 09:30 כ באייר התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום

יצא לי לחשוב כמה פעמים מה אני מחפשת בבחור, איזה בית אני רוצה להקים.

ואני יודעת מה הכיוון שלי עכשיו אני מבולבלת..

האם עלי לפסול בחור שנשמע בחור טוב אבל הוא לא מספיק רוחני , שהכיוון שלו קצת שונה משלי? כי בסופו של דבר מה שהכי חשוב זה האישיות שלו.

האם עלי לנסות בכל זאת לצאת עם בחור שנשמע לי כטוב למרות שהרמה הרוחנית פחות משלי אבל הוא כן רוצה להתחזק יותר אך עדיין לא כמו שאני מחפשת?

למשל: אני מחפשת אברך והוא רוצה חצי יום עבודה

זה משמעותי ? לפסול על דבר כזה?

איך עלי לבחור את הבחור לפי האישיות או הרוחניות?

תודה רבה

תשובה

שלום

את שואלת שאלות נוקבות וחשובות ביותר.

אנסה לתת כמה נקודות שלדעתי הן הבסיס:

א. הדברים המשמעותיים ביותר הם המידות של האישיות, יראת שמים.

ב. מתוך הנ"ל, צריך לראות שיש חלום כללי משותף לגבי הבית שרוצים להקים. מצד אחד, ברור שיש הבדלים מסוימים וזה לא תואם במדוייק, ויכולים להיות גם הבדלים ברמה הרוחנית (והרצון להתקדם בהחלט משמעותי ביותר ביחס לזה). אבל מצד שני, לא ברמה כזאת שמפריעה לחלום המשותף.

ג. לגבי הנושא של אברך או חצי יום עבודה - באופן פשוט זו לא סיבה לפסול, ויש הרבה אנשים שעובדים ויראת השמים שלהם לא פחותה ואף גדולה מזו של חלק מאלה שלומדים יום שלם. אבל מצד שני, אם את מוכנה ורוצה לחיות במסירות כדי לאפשר לבעלך לשבת וללמוד בהתמדה, זה דבר יקר ערך וחשוב מאין כמוהו, ואולי לא נכון לוותר על זה. לכן בנקודה הזאת אני לא חושב שאני יכול להכריע, ונראה לי נכון שתקשיבי ללב שלך.

כל טוב ובהצלחה רבה