איך יודעים אם זאת אהבה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/02/21 19:13 ו באדר התשפא

שאלה

בתור נערה דתיה , לא יצא לי להיות קרובה במיוחד לנער אחר ..

ברור שיצא בכללי , בסניף ביישוב וסתם בכללי ..

אני נמצאת בסיטואציה עם בחור מאוד חמוד , הוא התחיל איתי ומאז אנחנו בקשר .. אני די בטוחה שהוא אוהב אותי . ומבחינתו זה ממש לחתונה ( לא שאני נגד כן ? ;)

אבל אני לא יודעת אם מה שאני מרגישה זה אהבה .

איך אני יודעת אם אני אוהבת אותו , אם מעולם לא חוויתי אהבה כזו ?

איך אני יודעת שזה לא סתם התרגשות מהסיטואציה שבן "נחשב" אוהב אותי ?

אני מחכה להודעות שלו ! אני אוהבת שהוא מדבר איתי , כיף לי להיפגש איתו !

אבל זאת אהבה אמיתית ? איך יודעים ?

תשובה

שלום לך.

השאלה שלך היא שאלה כל כך נהדרת!

האמת, היא השאלה אולי הכי יסודית שאפשר לשאול – מה זאת אהבה? איך יודעים מה זה?

זה מזכיר לנו שלא תמיד הרגשות שלנו ברורים לנו או היו ברורים לנו ולפעמים אנחנו צריכים להסתכל פנימה כדי להכיר את מה שעובר עלינו.

הלוואי והיתה לי תשובה ברורה איך להסביר מה זו אהבה ומה זו התאהבות.

שניה, מאיפה התאהבות נכנסה לנו פה לשיחה?

היא לא נכנסה, אבל כן נתנו לה שם. הוא היתה פה בתיאור שלך של ההתרגשות לקראתו וממנו.

זה לא משהו רע, הפוך זה משהו טוב והוא אפילו נצרך בשביל האהבה.

ההתאהבות נותנת לך להיפגש עם מישהו כל כך שונה ממך ולמצוא את האהבה עצמה.

ההתאהבות היא בדיוק התחושה שאת הולכת אחר הלב, שהיא בעצם גוברת אצלך על היכולת לחשוב.

לכן, בלי קשר לגיל או למצב, מאוד חשוב להגיע למצב שנפגשים עם מישהו אחר כשיש לך עמוד שידרה, כשאת יודעת מי את בצורה הכי עמוקה.

למה?

כי אחרת את לא נמצאת שם ואת תלכי אחריו בלי קשר לרצונות שלך, וזה כמובן משהו שלא את ולא הוא רוצים.

שלב האהבה היא שלבבו פועלים לא רק עם הרגש אלא גם עם השכל. מרחב ששמים לב למה שמפריד ביניכם ובכל זאת בוחרים לאהוב וגם להשקיע. מבינים שזה לא רק ההתרגשות אלא שיש גם המון מה להעניק ולתת זה לזו וזו לזה.

אז האם מה שאת חשה הוא אמיתי?

כן, ועוד איך.

האם זו אהבה?

כנראה שלא, אלא התאהבות, אבל הוא חלק ממה שמוביל לאהבה וחלק ממנו ממש.

זה אולי נשמע נורא מכני, וזה בסדר, אבל זה גם חשוב בשביל להבין.

אז מה את עושה מפה והלאה?

מנסה לא רק ללכת עם הרגש, אלא לראות את מה שביניכם ברמה שכלית.

האם את רק מתרגשת ממנו או שאת גם רואה משהו בשכל שאת אומרת שהוא מושך אותך בו? האם יש משהו שאת יכולה להגיד שיש בו שמדבר אליך?

בתכלס, השאלה היא האם יש שם משהו מעבר לרגש הראשוני או לא?

מקווה שזה נתן חומר למחשבה,

נתנאל

(14)