אזכרה שנה לנפטרת בזמן הקורונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/04/20 21:38 א באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

תאריך השנה לפטירתה של סבתי ז''ל חל שבוע הבא בתאריך ה' באייר (29/4/20).

בתאריך הנ''ל מתוכנן סגר מקיף ומניעה של הגעה לבתי עלמין מחשש למגיפת הקורונה.

אשמח לעזרה והנחייה מה אנו המשפחה יכולים לעשות בנושא?

כמו כן אשמח גם באופן כללי לדעת מה עושים באזכרה של השנה.

תודה רבה לך!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לדחות את האזכרה ביום, כך שתעלו לבית העלמין ביום ו' אייר, ולהגיד את כל פרקי התהילים שמופיעים בסידורים השונים. אבל קדיש צריך לומר ביום ביום הפטירה של הסבתא (ד או ה אייר) מכיוון שזה תום שנים עשר חודש.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ