אולי לטובת החברה לא נכון לשמור נגיעה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/03/21 15:41 ג בניסן התשפא

שאלה

יש לי חברה כבר כמה חודשים ואנחנו מאוד אוהבים ומאוד כיף לנו ביחד. לחברה שלי היו כבר קשרים קודמים שבהם היא לא שמרה נגיעה (והגיעה איתם עד הסוף מה שנקרא). בקשר שלנו החלטנו ביחד לשמור נגיעה אבל כואב לי לראות כמה שזה קשה לה. זה באמת שובר אותה הקושי הזה שפתאום אין נגיעה בכלל ואני לא יודע איך לעזור לה להתגבר על זה. אולי רק להחזיק ידיים? אבל גם זה בסוף לא יספיק ובכלל שנינו מסכימים שמהרגע שמורידים את הגבול הראשון זה יהפוך למדרון שאנחנו לא יודעים איך יגמר. מצד שני זה ממש ממש כואב וקשה לה ואני חושש ממש שזה יפגע בקשר שלנו והוא חלילה עלול להתפרק רק בגלל זה. אנחנו מדברים הרבה על הנושא אבל לא מוצאים שום פתרון וזה רק נהיה קשה מיום ליום (באופן רציונלי אנחנו כן מבינים את החשיבות אבל זה לא מצליח לעצור את הרגש בנושא). נשמח אם תוכלו לתת לנו הכוונה או אולי אפילו מישהו לדבר ולהתייעץ איתו בנושא.

תשובה

שלום לך.

איזה כיף לקבל שאלה כזו!

יש המון שאלות כיפיות, אבל השאלה שלך ממש שומעים את הרגש, שומעים שיש לך רגשות כלפיה עצמך משתקף שגם לה יש כלפיך.

שומעים את הרצון לשמור, אבל גם את הקושי ואת ההתחשבות בה.

ברור לי שההתמודדות הזו לא קלה, במיוחד, כמו שכתבת, שהרגש מתגבר מיום ליום.

מאוד קל להגיד - זו הלכה ואין לי מה לעשות כדי לשנות את זה, כי סוף כל סוף מדובר פה במגע של חיבה.

מדובר פה במגע שבא להביע את רחשי הלב שלכם.

אבל אני חושב שיש פה עוד נקודה, שדווקא לא קשורה להלכה.

בתוך הזוגיות אנחנו נדרשים לא פעם לעמוד בצמתי הכרעה - האם להוביל את הזוגיות או שהמציאו תוביל את הזוגיות?

מה שאתה מתאר הוא בהחלט סיטואציה כזו.

זה לא בגלל המדרון החלקלק שלא יודעים איפה זה יגמר מבחינת נגיעה, אם כי אתם תוכלו להעיד על זה לאור הרצונות שלכם (שיכול להיות שסותרים את ההלכה, אבל סוף כל סוף זה רצון שלכם).

אז בגלל מה?

בגלל היכולת להעמיד גבולות, בלי קשר לנגיעה.

יכולות לקבל החלטה ודבוק בה כל כמה שהיא קשה (אבל לא בעקשנות, אלא מתוך מחשבה, תפיסה ושיקול דעת).

האם ויתור פה הוא סוג של אמירה שנותנים למציאות להוביל אתכם או שאתם לוקחים על זה אחריות?

אתם מאוהבים.

לך כואב לראות שקשה לה, ואיפשהו גם קשה לך עם חוסר הנגיעה. אולי ...

אתה רוצה שהקשר ימשיך אבל אתה פוחד שבגלל חוסר הנגיעה הוא לא יחזיק מעמד.

אתה רוצה לקחת אחריות, אבל במקרה הזה הוא רק מדומה כי אתה הולך עם כביכול תכתיב המציאות.

אני כן מציע שתדברו על זה ותחשבו איך אתם יכולים להביע אהבה בדרכים אחרות.

כאנשים, יש לנו כמה דרכים להראות אהבה - מתנות, מילים טובות, מעשים, זמן איכות וכן, גם מגע.

אם האהבה נמדדת רק באחד, אנחנו לא במצב בריא.

לכן, הוא לאו בהכרח יחזיק מעמד גם בהמשך, אבל אני לא נביא.

אני כותב את מה שאני מרגיש.

ושוב, יכול להיות שאתה מרגיש שאתה לא תחזיק מעמד.

אני מאמין שאם תצליחו לייצר את שפת האהבה שלכם שאינו כולל מגע, זה ישרת אתכם הלאה, גם אם לא תתחתנו האחד עם השניה, בזמים שאתם אסורים לאחר החתונה.

זה סך הכל כיוון אחד שאני רוצה להאיר.

אפשר להאיר ולתת עצות מכיוון אחר לחלוטין - אבל אני מאמין שזה ידבר אליכם כרגע.

בכוונה לא נגעתי בהתנסויות של החברה שלך בעבר, אבל זה בהחלט שהוא שנכון לדבר עליו אם הקשר יתקדם לעבר נישואין.

מוזמנים ליצור קשר אם יש עוד שאלות או שתרצו הכוונה בנושא הזה.

נתנאל

(14)