אובד עצות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/05/20 11:20 יג באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

יש בכוונתי להתחזק ושאלתי היא

אני יודע ורוצה להתחיל עם הנחת תפילין לבישת ציציצת ושמירת שבת

הלכתי לאיבוד לגמרי בנושא איך להתחיל ללמוד יש גמרא משנה הלכה תורה וכו

אשמח אם תעשה לי קצת סדר

תודה כבודו

תשובה

שלום

אשריך שבחרת לקחת חלק בתורת אמת.

המצוות שציינת חשובות מאד.

תוכל ללמוד עליהן ועל מצוות אחרות בשתי צורות, האחת מעשית והשניה עיונית.

הצורה המעשית נועדה על מנת להבין כיצד לקיים את המצווה למעשה על כל פרטיה.

הצורה העיונית נועדה על מנת ללמוד תורה, כמצוה מצד עצמה, ולא על מנת לדעת מה לעשות בפועל.

אני מציע לך לסרטט את השבוע שלך כך, שהוא יכיל לימוד משני הסוגים.

מספר פעמים בשבוע תלמד הלכה מעשית, כדי לדעת מה וכיצד לעשות. הספר הטוב ביותר לזה נקרא ילקוט יוסף.

ומספר פעמים תלמד לשם הלימוד, בצורה עיונית. יש ספרים רבים לכך, תוכל לנסות להתחיל בלימוד משנה מסכת שבת עם קהתי, וכשתסיים תלמד גמרא מסכת שבת עם פירוש עברי למילים. או מסכת אחרת, קלה יותר, כגון ברכות או תענית. חשוב שתעשה זאת כמשתתף בשיעור, כגון דף יומי, אותו תוכל למצוא בקלות ליד מקום מגוריך.

בהצלחה