אהבת אלוהים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/19 04:38 כה בכסלו התשפ

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול שאלה , איך אפשר לאהוב את אלוהים אם לא מכירים אותו? כלומר , הרי מה שאני יודעת עליו זה לפי סיפורי מקרא ולפי פרשנויות כאלו ואחרות וכמו שאין להכיר אדם או לשפוט אדם על פי סיפורים שמספרים עליו ,כך גם לגבי אלוהים , כלומר , כדי להכיר אותו אני צריכה לשבת ולדבר איתו ולשמוע אותו לראות איך הוא מדבר ואיך הוא מתנהג ורק לפי כך אני אוכל לדעת אם הוא טוב או לא טוב , על פי סיפורי מקרא קשה לשפוט או לדון אותו לכף זכות או חובה או להכיר אותו כמו שאין להכיר אדם על פי סיפורים ששומעים עליו קל וחומר להביע עמדה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה חשובה מאוד ומשמעותית מאוד.

ראשונים, כגון רבי יהודה הלוי בספרו הכוזרי, לימד אותנו כי אף שאין אנו מסוגלים לפגוש את האלוהים - אנחנו פוגשים את התגלויותיו, ומתוך התגלויותיו מכירים את מה שעומד מאחוריהם, ומתוך כך משתוקקים אל ה'.

למה הדבר דומה ? הוא עצמו השתמש במשל מלך הודו, על מלך שנמצא רחוק מאוד, אולם אנחנו פוגשים את שליחיו, את פעולתו, את מה שהוא מחולל, את הבריאה, את התורה וכדו' - ומתוך כך אנו למדים אט אט על מיהו הקב"ה, ומה היחס בינינו ובינו. מתוך מציאות זו אנחנו מגלים בתוך עצמנו חיפוש עצום של מה שנמצא מעבר לנו, ושל דרכי ההתקשרות עם הקב"ה המוחלט, וכך אנו מתחילים למצוא את האהבה שבתוכנו, לאותו אלוהים שהוא מצד אחד רחוק כל כך, ומצד שני קרוב לכל קוראיו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב