אבל בית חדש | רכב חדש אבלות | חופשה בית מלון אבלות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 17/07/17 22:58 כג בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת מתי אפשר לאחר פטירת אבי

1 .לעשות עיסקאות משמעותיות כגון קניית בית ואוטו ?

2 .מתי אפשר ללכת לארועי שימחה וחופשות בבתי מלון ?

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

צר לי לשמוע על פטירת אביך, ברוך דיין האמת. שלא תדעו עוד צער.

1. קניית דירה - לצורך מגורים אין בכך כל חשש, כמו כן אם הרכישה היא לצורך השקעה לשם פרנסה, יש להקל. אך כאשר הרכישה היא לצורך הרווחה בעלמא - כדאי להחמיר, אם לא במקום צורך גדול והפסד.

(מקור: יסודי שמחות (פרק ח) בשם רבי משה פיינשטיין | נשמת ישראל הל’ אבילות סי’ כו פרק ג)

קניית רכב - לאחר השלושים מותר כשיש בכך צורך. כגון צורך משפחתי (זכור שהם אינם אבלים).

2. אירועי שמחה - כשנגמרת שנת האבלות. ואם יש צורך גדול - ישתתף כמלצר.

(מקור: שו"ע יורה דעה שצא,ב | נושאי כלים שם)

3. חופשה בבית מלון - כאשר אדם מגיע למלון לשם חופשה, הוא בדרך כלל חש שמחה יוצאת דופן.

ראשית צריך לחלק בין אדם שהליכה למלון היא שכיחה אצלו, ואז ניתן להקל. לבין אדם, שהולך לעיתים נדירות, ובאמת יש לו שמחה מיוחדת בכך, ואז יש מקום להחמיר. מכל מקום, כאשר יוצאים לחופשה משפחתית, על מנת להיות יחד, היעדרות של אחד מההורים תפגום בחופשה. במצב כזה מותר לצאת, שהרי העיקר הוא ה'יחד' המשפחתי. עיקר פעולת האבל תהיה סביב המשפחה או טיול, ולא ישתתף בפעילות של שירה, ריקוד וכדומה.

(מקור: צרור החיים קצט)

בבניין ירושלים ננוחם. בשורות טובות!