אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/07/19 10:37 ב בתמוז התשעט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1)אבי נפטר לפני כמעט 11 חודש והבנתי שאנחנו צריכים לקרוע ולזרוק את הנעליים שלו. האם אני כבנו יכול לקרוע אותם ולזרוק אותם?

2)האם ראוי שאני אעלה כש"ץ בתפילת ערבית על אף שאינני שומר שבת במלואה. (אינני מחלל בפרהסיה אבל לא שומר בצורה מלאה).

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לפני הכל – תנוחמו מן השמיים.

יש מנהג כזה. זו לא חובה, אבל אם אתם מהנוהגים כך – אתה יכול לעשות את זה בעצמך.

לגבי שליח הציבור – הדבר תלוי אם הציבור מעוניין בכך. אני מעריך שאתה יושב בתוך עמך, ואנשים יודעים את טיב שמירת השבת שלך, ועל כן – אם הדבר מתאים לציבור אתה יכול לעלות כש״ץ, ואם הציבור מעדיף שלא תהיה שליחו – אל תתעקש על כך.

כל טוב